Nyhet22 augusti 2024
Den 1 september öppnar vi ansökan till ett nytt projektstöd för dig som musikskapare. Musikdrömmen kan sökas av stimanslutna upphovspersoner för innovativa musikaliska projekt.

Har du en dröm om att få möjlighet att uforska egna musikaliska uttryck? Stim vill med Musikdrömmen möjliggöra innovativa musikaliska projekt och främja upphovspersoners nästa steg i skapandet. Projektstödet Musikdrömmen ska bidra till tillgängliggörandet av musik som kan berika den musikaliska mångfalden. Genom Musikdrömmen vill Stim göra det möjligt för musikskapare att förverkliga innovativa projekt som ger plats åt nya idéer och ny musik.

Upphovspersoner som är anslutna till Stim har möjlighet att ansöka om Musikdrömmen för att finansiera projekt som är tydligt avgränsade i omfattning och tid för genomförande. Varje år kan ett antal projekt tilldelas stöd på upp till 100 000 kronor. För mer omfattande projekt kan upphovspersoner ansöka om stöd mellan 100 000 och 250 000 kronor. 

Detta är ett av de fyra initiativ som finns under Program för musikalisk mångfald. Ansökan

En arbetsgrupp kommer att utvärdera ansökningar och ge rekommendation om vilka som kommer att beviljas det året. Stims vd tar sedan beslut utifrån rekommendationerna.

Ansökningsperioden är 1 september till och med 15 oktober.

Den 20 december meddelas vilka som beviljats stöd. Utbetalning sker i januari.

Läs mer om kriterier och hur du ansöker på Stim Forward Fund