Nyhet15 september 2014

Manifest On Tour är en seminarieturné där experter från olika delar av musikbranschen delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Förhoppningen är att erbjuda musiker, artister, upphovsmän och musikutgivare en möjlighet att få större branschkunskap och att knyta nya kontakter inom musikbranschen och musiklivet.

I varje stad väljs ett antal lokala band och artister ut och dessa får under en masterclass konkreta tips samt möjlighet att ställa frågor till expertpanelen om allt från musikproduktion och karriärstrategier, till marknadsföring och upphovsrättsfrågor.

De uttagna banden och artisterna får dessutom möjlighet att visa upp sig som liveakter inför bransch och övrig publik på Manifest On Tour – Showcase. En av de deltagande akterna kommer sedan få spela på Manifestgalan som äger rum på anrika Nalen i Stockholm. Manifestgalan är en oberoende musikgala som premierar musiker och artister på oberoende skivbolag.

Turnén arrangeras av Sensus och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) i samarbete med SAMI (Svenska Artister och Musikers Intresseorganisation) och Musikerförbundet.  

Läs mer om hur du anmäler dig här